ECO 7705 Primer

Productomschrijving en samenstelling

ECO 7705 Primer is een oplosmiddelvrij watergedragen transparante 2-K primer op basis van epoxy hars en een oplossing van alifatische polyamine als verharder. ECO 7705 Primer wordt toegepast als zeer goed penetrerende, dampdiffuse hechtlaag op alle steenachtige, houten, kunststof ondergronden en vormt de basis voor nagenoeg alle andere kunststof afwerkingen. ECO 7705 is daarnaast geschikt om cementgebonden vloeren stofvrij te maken.

Specifieke kenmerken

chemisch resistent, waterafdunbaar, stofvrij, eenvoudig te reinigen, onbrandbaar, uitstekend verwerkbaar, nagenoeg reukloos.
ECO 7705 Primer is goed bestand tegen zuren, logen, zouten en oplosmiddelen.

Ondergrond

De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Vet, vuil, stof, cementhuid, verf e.d.  grondig verwijderen door stralen, frezen of schuren. Gaten en scheuren achteraf repareren met ECO 7707 Mortel. Eventueel benodigd afschot dient in de ondervloer aanwezig te zijn, tenzij anders vermeld in het advies. Cementgebonden ondergronden dienen minimaal 8 dagen oud te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De relatieve luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 70 % en de temperatuur van de ruimte niet lager dan 15ºC, tenzij anders vermeld in het advies. De temperatuur van het te bewerken oppervlak moet minimaal 10°C zijn en moet tenminste 3ºC boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Om te voldoen aan de  technische en esthetische waarden moet de verwerkingstemperatuur tussen 15° en 20°C liggen. De minimale uitharding temperatuur bedraagt 5°C; bij deze temperatuur zal de doorharding  tijd aanmerkelijk langer zijn.

 

Verwerking

Hars en harder componenten in afgepaste verhouding zeer grondig mechanisch mengen totdat een volledig homogene massa wordt verkregen. Na menging, die absoluut mechanisch dient te geschieden, het materiaal overgooien in een mengvat en nogmaals doormengen en aanbrengen d.m.v. een kwast, vachtroller of spuitapparatuur.

 

Uiterlijk

Transparant, glans

 

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend