ECO 7720 Budget Sneldrogend

Productomschrijving en samenstelling
ECO 7720 Budget Sneldrogend is een oplosmiddelvrij watergedragen 2-K product in kleur op basis van epoxy hars en een oplossing van alifatische polyamine als verharder en de Coating wordt toegepast waar een slijtvaste en vloeistofdichte, snel drogende, dampdiffuus wand- of vloerafwerking vereist is.
ECO 7720 Coating is uitermate geschikt als slijtlaag op ondergronden van beton, asfalt, metaal, zandcement, anhydriet en hout. De Coating is in 3 lagen nog dampdiffuus.

Specifieke kenmerken
slijtvast, geheel naadloos, hygiënisch, chemisch resistent, onbrandbaar, vloeistofdicht, dampdiffuus, stofvrij, eenvoudig reinigbaar, esthetisch, goed verwerkbaar, oplosmiddelvrij, nagenoeg reukloos. De ECO 7720 is goed bestand tegen zuren, logen, zouten en oplosmiddelen.

Ondergrond
De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Vet, vuil, stof, cementhuid, verf e.d. grondig verwijderen door stralen, frezen of schuren en voorstrijken met ECO 7705 Primer en/of egaliseren. Gaten en scheuren vooraf repareren. Eventueel benodigd afschot dient in de ondervloer aanwezig te zijn, tenzij anders vermeld in het advies.

Cementgebonden ondergronden dienen minimaal 28 dagen oud te zijn, en het vochtpercentage op een diepte van 20 mm mag niet hoger zijn dan
4 % gemeten met een CM apparaat. De relatieve luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 70% en de temperatuur van de omgeving niet lager dan 15°C, tenzij anders vermeld in het advies. De temperatuur van het te bewerken oppervlakte mag minimaal 10°C en moet tenminste 3°C boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Om te voldoen aan de technische en esthetische waarden moet de verwerkings-temperatuur tussen de 15° en 20° C liggen. De minimale uitharding temperatuur bedraagt 10°C; bij deze temperatuur zal de doorharding tijd aanmerkelijk langer zijn.

 Verwerking
Hars en harder componenten in afgepaste verhouding zeer grondig mechanisch mengen totdat een volledig homogene massa wordt verkregen. Na menging, die absoluut mechanisch dient te geschieden, het materiaal overgooien in een mengvat en nogmaals doormengen en aanbrengen d.m.v. een kwast, vachtroller of spuitapparatuur.

Uiterlijk
Zijdeglans. In nagenoeg alle RAL en NCS kleuren leverbaar. Charges van eenzelfde kleur kunnen onderling in geringe mate afwijken.

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend