ECO 6781 UV Dak Coating Antislip

Productomschrijving en samenstelling

ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht is een oplosmiddelvrije, zeer reactieve, uit twee componenten bestaande polyurethaan coating op basis van biobased polyolen en een alifatische isocyanaat als verharder.

ECO 6781 Dakcoating Lichtecht wordt toegepast bij een slijtvaste, vloeistofdichte, chemisch resistente, UV bestendige en elastische dakreparatie of dakafwerking. ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht is uitermate geschikt voor gebruik op asfalt, bitumen, metaal, hout en kunststof ondergronden. De coating kan in natte toestand met diverse aggregaten worden ingestrooid voor een slijt- en slipvaste afwerking. De ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht is ook geschikt voor het opvullen of ingieten van voegen en splitten. Een ander voordeel is dat het product niet of nauwelijks vergeelt door weersinvloeden.

Specifieke kenmerken ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht Antislip

 • Slijtvast
 • Geheel naadloos
 • Hoge elasticiteit
 • Chemisch resistent
 • UV resistent
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Stofvrij
 • Eenvoudig reinigbaar
 • Esthetisch
 • Hygiënisch
 • In grote laagdikte aan te brengen
 • Goed bestand tegen zuren, logen en zouten en redelijk bestand tegen oplosmiddelen.

Ondergrond

Voordat u de ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht gebruikt, dient de ondergrond schoon en droog te zijn. Zorg ervoor dat u vet, vuil, stof, cementhuid en verf eerst grondig verwijderd door het dak te stralen. Metalen ondergronden dient u te stralen volgens norm SAE 2,5. Deze hoeven niet eerst te worden geprimeerd. Kunststoffen als PE, EP, PVC, PU, MA, PS en PC dient u eerst aan te schuren, waarna u zonder primer de ECO 6781 UV Dakcoating Lichtecht kunt aanbrengen. Bitumen behoren schoon en droog te zijn en kunnen direct behandeld worden met de dakcoating. Voor andere ondergronden vragen wij u ons laboratorium te raadplegen.

Cementgebonden ondergronden dienen minimaal 28 dagen oud te zijn en het vochtpercentage op een diepte van 20 millimeter mag niet hoger zijn dan 3% gemeten met een CM-apparaat. De relatieve luchtvochtigheid buiten mag niet hoger zijn dan 70% en de temperatuur niet lager dan 15ºC, tenzij anders vermeld wordt in het advies. De temperatuur van het te bewerken oppervlak moet minimaal 10ºC zijn en tenminste 3ºC boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Om te voldoen aan de technische en esthetische waarden, moet de verwerkingstemperatuur tussen de 15ºC en 20ºC liggen. De minimale uithardingstemperatuur bedraagt 10ºC. Bij deze temperatuur zal de doorhardingstijd aanmerkelijk langer zijn.

Verwerking

Hars en harder componenten dient u eerst in afgepaste verhouding zeer grondig mechanisch te mengen, totdat een volledig homogene massa wordt verkregen. Vervolgens mag u de massa overgieten in een mengvat en deze nogmaals goed doormengen. De gemengde coating mag u met een spaan, een roller, een wisser of een kwast verdelen. Een eventuele tweede laag dient u aan te brengen binnen een tijdsbestek van 72 uur.

Uiterlijk

Zijdeglans. In nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar. Charges van eenzelfde kleur kunnen onderling in geringe mate afwijken.

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend