Eco 6770 Dak Coating

Productomschrijving en samenstelling

ECO 6770 Dakcoating is een oplosmiddelvrije, zeer reactieve, uit twee componenten bestaande polyurethaan coating op basis van biobased polyolen en een aromatische isocyanaat als verharder.

Dakcoating ECO 6770 wordt toegepast als slijtvaste vloeistofdichte en chemisch resistente en is eenvoudig aan te brengen bij een elastische dakreparatie of een elastische dakafwerking. Dakcoating ECO 6770 is uitermate geschikt te gebruiken op asfalt, bitumen, metaal, hout en kunststof ondergronden. De coating kan in natte toestand met diverse aggregaten worden ingestrooid voor een slijt- en slipvaste afwerking. Eventueel is de dakcoating ook geschikt voor het opvullen of ingieten van voegen en splitten. Omdat de dakcoating ECO 6770 een aromatische polyurethaan product is, is de coating onderhevig aan verkleuring door UV-straling.

Specifieke kenmerken ECO 6770 Dakcoating

 • Slijtvast
 • Geheel naadloos
 • Hoge elasticiteit
 • Chemisch resistent
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Stofvrij
 • Eenvoudig reinigbaar
 • Esthetisch
 • Hygiënisch
 • In grote laagdikte aan te brengen
 • Goed bestand tegen zuren, logen en zouten en redelijk bestand tegen oplosmiddelen

Ondergrond

Voordat u ECO 6770 Dakcoating gebruikt, dient de ondergrond schoon en droog te zijn. Vet, vuil, stof, cementhuid en verf dient u eerst grondig te verwijderen door het dak te stralen. Metalen ondergronden straalt u volgens de norm SAE 2,5 en deze hoeven niet te worden geprimeerd.

Kunststoffen als PE, EP, PVC, PU, MA, PS en PC dient u eerst te schuren, waarna u zonder primer de ECO 6770 Dakcoating aanbrengt. Bitumen behoren schoon en droog te zijn en kunnen direct behandeld worden met de dakcoating. Voor andere ondergronden vragen wij u ons laboratorium te raadplegen.

Cementgebonden ondergronden dienen minimaal 28 dagen oud te zijn en het vochtpercentage op een diepte van 20 millimeter mag niet hoger zijn dan 3% gemeten met een CM-apparaat. De relatieve luchtvochtigheid buiten mag niet hoger zijn dan 70% en de temperatuur niet lager dan 15ºC, tenzij anders vermeld wordt in het advies. De temperatuur van het te bewerken oppervlak moet minimaal 10ºC zijn en tenminste 3ºC boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Om te voldoen aan de technische en esthetische waarden moet de verwerkingstemperatuur tussen de 15ºC en 20º C liggen. De minimale uithardingstemperatuur bedraagt 10ºC. Bij deze temperatuur zal de doorhardingstijd aanmerkelijk langer zijn.

Verwerking

Hars en harde componenten dient u in afgepaste verhouding zeer grondig mechanisch te mengen totdat een volledig homogene massa wordt verkregen. Deze massa giet u vervolgens over in een mengvat om het nogmaals goed te kunnen mengen. Het gemengde product kunt u nu met een spaan, een roller, een wisser of een kwast verdelen. Een eventuele tweede laag dient u aan te brengen binnen een tijdsbestek van 72 uur.

Uiterlijk

Zijdeglans. In nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar. Charges van eenzelfde kleur kunnen onderling in geringe mate afwijken. Coating verkleurt door UV-straling.

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend