Eco 6750 Detail Coating

Productomschrijving en samenstelling

De ECO 6750 Detail Coating is een oplosmiddelvrije, uit één component bestaande vloeibare coating op basis van elastische polymeren. Het product verhardt door een chemische reactie met vocht. Na uitharding werkt de Detail coating als een zeer elastisch, sterk en waterdicht membraan zonder naden.

ECO 6750 Detail Coating wordt met name gebruikt voor het waterdicht maken van dak detailleringen, het dichtzetten van voegen en het naden en verlijmen van diverse bouwmaterialen. Daarbij heeft het een uitstekende hechting op o.a. cementgebonden ondergronden, glas, hout, koper, staal, zink, bitumen, PVC, polyester en vele andere materialen.

Specifieke kenmerken ECO 6750 Detail Coating

 • Oplosmiddelvrij
 • Dekkend
 • Elastisch
 • Zeer goede hechting
 • Chemisch resistent
 • UV-bestendig
 • Weersbestendig
 • Stofvrij
 • Eenvoudig te reinigen
 • Goed verwerkbaar
 • Uitstekend bestand tegen zuren, logen en zouten en oplosmiddelen

Ondergrond

Voordat u ECO 6750 Detail Coating gebruikt, dient de ondergrond schoon en droog te zijn. Zorg ervoor dat vet, vuil, stof, cementhuid en verf eerst grondig worden verwijderd. Losse deeltjes kunt u met een staalborstel verwijderen.

Een metalen ondergrond kunt u eveneens met een borstel of schuurpapier schoonmaken en opruwen. Daarnaast mag u ECO 6750 coating niet aanbrengen op een ondergrond waar een sterke dampdruk aanwezig is. Sterk zuigende ondergronden dienen eerst op advies behandeld te worden met een primer.

De buitentemperatuur mag niet lager zijn dan 5ºC, tenzij anders vermeld wordt in het adviesgesprek. De temperatuur van het te bewerken oppervlak moet minimaal 5ºC zijn en moet tenminste 3ºC boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Om te voldoen aan de technische en esthetische waarden, moet de verwerkingstemperatuur van de coating tussen de 15ºC en 20ºC liggen. De minimale uithardingstemperatuur bedraagt 5ºC. Bij deze lage temperatuur zal de doorhardingstijd aanmerkelijk langer zijn.

Verwerking

De Deksel van de coating ECO 6750 Detail Coating mag u alleen openen zonder deze te vervormen (niet forceren). Als er mogelijk ‘vel’ is ontstaan door heropening, moet u dit eerst verwijderen. Roer de coating dus niet om. Met een spatel of kwast pakt u vervolgens iets van de coating en zorg ervoor dat u het direct op het dak smeert. Belangrijk is het dat u de verpakking na gebruikt weer goed sluiten. De Coating kan verwerkt worden met een roller, een getande spatel of een kwast. Afplaktape dient u binnen 30 minuten na gebruik te verwijderen.

Uiterlijk

RAL 7042, Glans.

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend