Witte daken tegen de klimaatverandering

Witte daken tegen de klimaatverandering

Witte daken kunnen bijdragen aan het verminderen van de opwarming van de aarde. De klimaatverandering is bij ons allemaal wel bekend. De aarde warmt op doordat er meer broeikasgassen in de lucht terecht komen. De warmte van de zon wordt hierdoor vastgehouden, waardoor de temperaturen stijgen. Wanneer we kijken naar de afgelopen 15 jaar, dan zien we dat 14 jaren hiervan warmer waren dan er in het verleden ooit gemeten werd. De toename aan CO2 in de lucht is dan ook behoorlijk. In 2,5 eeuw tijd is dit met 40 procent gestegen. Protectdakcoating vertelt u waarom witte daken kunnen helpen bij het tegengaan van de opwarming van de aarde.

 

Wat doet de klimaatverandering eigenlijk?

De klimaatverandering heeft wereldwijd grote effecten. Zo smelt het zee-ijs, waardoor de zeespiegel stijgt. In Nederland alleen merken we ook grote veranderingen. We krijgen meer te maken met neerslag, de winters worden zachter en de zomers worden heter en droger. Het risico op ernstige overstromingen in ons land neemt toe en we zien geleidelijk aan de hele natuur veranderen. Er worden dan ook al veel maatregelen genomen, waaronder het versterken van de duinen en de dijken. Zo blijven de effecten tot op heden beheersbaar, maar de klimaatveranderingen staan uiteraard niet stil.

 

U kunt zelf veel doen om bij te dragen

U kunt zelf diverse stappen ondernemen om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Zo kunt u zorgen voor energiebesparing en kiezen voor groene energie. Ook de keuze voor milieubewuste voeding is een optie waar u aandacht aan kunt besteden. Het kan ook nóg eenvoudiger, bijvoorbeeld door gebruik te maken van witte dakcoating. Het is namelijk zo dat witte dakcoating helpt om de klimaatverandering tegen te gaan. Dit is slechts één van de voordelen van witte dakcoating.

 

Witte daken helpen de klimaatverandering tegen te gaan

Witte daken helpen de klimaatverandering tegen te gaan. Het vervangen van niet-reflecterende, donkere dak materialen door witte dakcoating zou volgens Amerikaans onderzoek resulteren in een equivalente CO2-offset van 10 ton per jaar. Dit is een behoorlijk verschil. U kunt zich voorstellen dat het effect groot is wanneer veel bedrijven wereldwijd ervoor zouden kiezen om een donker dak te laten voorzien van witte dakcoating.

 

Witte daken verminderen smog in de lucht

Een aantal keren per jaar krijgen we via het nieuws een waarschuwing over smog in de lucht. Dit is een groot risico voor mensen met luchtwegaandoeningen, waardoor zij binnen moeten blijven op deze dagen. Het verminderen van smog is dan ook wenselijk.  De snelheid van smogvorming hangt af van de temperatuur. Een onderzoek dat uitgevoerd werd in Los Angeles toonde een totale vermindering van smog met ongeveer 10 procent door de implementatie van witte daken. Dit is het equivalent van het verwijderen van drie tot vijf miljoen auto’s van de weg.  De witte dakcoating zorgt voor een verlaging van de warmte, ook wel de omgevingstemperatuur, waardoor dit effect ontstaat.

 

Witte dakcoating van Protectdakcoating

U bent bij Protectdakcoating BV van harte welkom wanneer u interesse heeft in witte dakcoating. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de voordelen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

‹ Terug naar 'Nieuws'

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2021 Protect Dakcoatings
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend